NYELVVIZSGA GARANCIA

Ha középfokú nyelvvizsgára mész nyelviskolánk középfokú tanfolyamának elvégzése után egy hónapon belül, továbbá a nyelvtanfolyam 90 %-án jelen voltál, záró dolgozatod elérte a 80 %-ot, ennek ellenére mégsem sikerül a nyelvvizsgád újra járhatod középfokú képzésünket teljesen ingyen. Nyelviskolánk ECL, TELC, GOETHE, ÖSD, BME, és Origo nyelvvizsgákat ajánlja Hallgatóinak. Ezen belül partneriskolája vagyunk a TELC nyelvvizsgaközpontnak, továbbá hivatalos ECL nyelvvizsga-felkészítő hely vagyunk.

HOGYAN NÉZ KI NÁLUNK A NYELVVIZSGA FELKÉSZÍTÉS?

Tanáraink többéves tapasztalattal rendelkező diplomás oktatók, többen vizsgáztatók is különböző vizsgaintézményekben.

ÍRÁS- ÉS OLVASÁSKÉSZSÉG

Rengeteg levelet, írásbeli kommunikációs feladatot, olvasást ellenőrző gyakorlatot, fordításokat csináltatunk hallgatóinkkal, de nem az órán, hanem házi feladatként. Mindehhez speciális feladatok is társulnak. A nyelvtanfolyam alatt a vizsgákhoz szükséges nyelvtani ismereteket átismételjük. A levélírás kritériumait, mintamondatokat, formai követelményeket, a hivatalos és baráti levél felépítését is pontról pontra átbeszéljük.

SZÓBELI KOMMUNIKÁCIÓ

A témakörök átbeszélése irányított kérdésekkel történik. Minden témakörhöz kb. 10 fontos kérdés tartozik, ennek átbeszélése a nyelvtanfolyamon történik, majd otthon érdemes fogalmazás formájában is leírni a témaköröket. Minden témakörhöz meg kell tanulni az adott követelménynek megfelelő szókincset, mi kikérdezzük a legfontosabbakat. Mindemellett a témakörökhöz kapcsolódó képleírások és szituációs párbeszédek egészítik ki nyelviskolánkban a felkészülést. A nyelvtanfolyam mellett minden hallgató igénybe veheti az 50 óra szóbeli tréninget angol, német, spanyol és olasz nyelvekből.

HALLÁSÉRTÉS

A nyelvtanfolyam alatt kb. 20 szöveget hallgatnak meg diákjaink, hol magyar hol idegen nyelvű kérdésre kell válaszolni magyarul vagy az adott nyelven. Mindemellett „igaz-hamis”, és " Melyik állítás a helyes?" feladatokkal találkozol a középfokú nyelvtanfolyamon. Fontos, hogy ne csak az órán, hanem otthon is hallgassatok hanganyagokat! Mindenképp ajánlatos az adott idegen nyelven filmeket, sorozatokat, műsorokat nézni felirattal - de ne magyar felirattal -, ha lehet minél többet, mert így fejlődik leginkább a hallásértés.

NYELVVIZSGA TRÉNING*

Átfogó képzést nyelvtanfolyamainkon adunk, azonban szóbeli tréningjeink keretein belül is gyakorolhatsz angol és német nyelven. Ezt a tréninget haladó szinttől is ajánljuk.Nézd meg kiemelt videóinkat!