Tanulj angolul blogok segítségével - 1. rész

Az internetnek hála ma már lehetőségünk van rengeteg nyelvtanulási módszert ingyen kipróbálni. Letölthetünk angol nyelvű filmeket, feliratokat, dalokat - hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Azonban hátránya, hogy túl sok ingyenes tartalomhoz lehet hozzáférni, ezért sokszor azt sem tudjuk, hol kezdjük. A jó hírünk, hogy tudunk erre megoldást!

Az internetnek hála ma már lehetőségünk van rengeteg nyelvtanulási módszert ingyen kipróbálni. Letölthetünk angol nyelvű filmeket, feliratokat, dalokat - hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Azonban hátránya, hogy túl sok ingyenes tartalomhoz lehet hozzáférni, ezért sokszor azt sem tudjuk, hol kezdjük. A jó hírünk, hogy tudunk erre megoldást! Összegyűjtöttük Neked a legjobb külföldi blogokat, melyek segíteni fognak az angol nyelv elsajátításában! Ha gyorsan, hatékonyan és szórakozva szeretnél tanulni, próbáld ki őket Te is!

 

1. ESL Hip Hop
Ha szereted a hip hop zenét és a hozzá társuló laza stílust, az ESL Hip Hop blog segítségével egészen biztos, hogy a nyelvtanulás számodra a szórakoztató tevékenységek egyike lesz! A hip hop művészek kifejezetten jó nyelvismerettel rendelkeznek, amit a blogbejegyzésekben jól lehet hasznosítani, mivel rengeteg nyelvtani szerkezet ismerhető meg a különböző dalokból. A legtöbb poszt szókincslistákat, videókat és képeket is tartalmaz.

2. Espresso English
Az Espresso English nevű blogot egy brazil származású angol tanár, Shayna hozta létre, azzal a szándékkal, hogy segítsen jobban megérteni és megismerni az angol nyelvet, annak minden szépségével együtt! A bejegyzések könnyen érthetőek, sok képet tartalmaznak és a kulcsszavak ki vannak emelve. Rengeteg féle téma közül válogathatsz, így biztos találsz olyat, ami megfelel érdeklődési körödnek! Az Espresso English legfőképpen kezdőknek és középhaladóknak ajánlott!

3. Real Life for English
A Real Life for English egy rendkívül átfogó weboldal, mely kezdők, középhaladók és magasabb szintű nyelvtudással rendelkezők számára is hasznos és szórakoztató tartalommal tud szolgálni. Ha elkezdesz böngészni az oldalon, garantáltan a megszállottjává válsz! A videók és prodcast-ok mellett természetesen egy blog szekciót is találsz, ami rengeteg tartalommal van feltöltve és folyamatosan frissítik újabb leckékkel és kulturális betekintésekkel. Minden poszt kisebb részekből tevődik össze, a mondatok többnyire rövidek és lényegre törőek. Különböző kategóriák közül is válogathatsz, például: hatékony tanulási tippek, nyelvtan, szleng.

4. Aba English
Az Aba English segítségével szintén hatékonyan fejlesztheted nyelvtudásod! A blogbejegyzések változatos témájú szöveg-és videó kombinációkból tevődnek össze: olvashatsz helyes kiejtéssel kapcsolatos tippeket, gyakorolhatod az british szlenget vagy hallgathatsz külföldi számokat, melyekhez felirat és még egy kis szótár is társul! De kipróbálhatsz interaktívabb feladatokat is, például nézhetsz olyan videókat, amikhez tartozik egy hiányos szöveg, és Neked kell pótolni a szavakat.

5. English with a Twist
Ha szeretjük, amit csinálunk, akkor minden feladatot sokkal könnyebbnek és szórakoztatóbbnak érzékelünk. Shanthi Cumaraswamy Streat szenvedélyesen lelkesedik az angol nyelv és irodalom iránt, és ezt a lelkesedést próbálja átadni olvasóinak is blogján keresztül. És mindezt hogyan teszi? Informatív és szórakoztató bejegyzésekkel, amelyek rengeteg témát fednek le! Ha érdeklődsz a filmek iránt, szeretnél többet megtudni a nyelvtani aspektusokról, vagy tippeket kapni arról, hogyan írj tökéletes e-maileket, kezd el böngészni a bejegyzéseket!

Hamarosan jövünk a „Tanulj angolul blogok segítségével” című cikkünk következő részével, amiben további 5 szuper blogot mutatunk be Neked, érdemes lesz azokat is kipróbálnod! Addig is sikeres nyelvtanulást kívánunk!

Vissza